Schrikbewind bij Anderlecht: Iedereen keek over zijn schouder

Schrikbewind bij Anderlecht: "Iedereen keek over zijn schouder"

Gepubliceerd: woensdag 3 juni 2020 om 12:04wo 03-06-2020 om 12:04

Max De Jong nam begin van mei na acht jaar RSC Anderlecht afscheid van de club. De doelmannentrainer werd ontslagen door de club. Tijdens zijn periode bij RSCA zag hij ook heel wat veranderingen.

Zo maakte de Nederlander de bestuursverandering mee, waarbij Marc Coucke de macht overnam. "Anderlecht was niet langer Anderlecht was sinds de overname door Marc Coucke", klonk het stevig bij La Dernière Heure.

"Vooral qua sfeer binnen de club. Van Roger Vanden Stock en Herman Van Holsbeeck wordt gezegd dat het dikkenekken waren, maar dat is niet waar. De sfeer was heel gemoedelijk. We genoten samen van goeie tijden en ­zagen samen af wanneer het niet liep. Sinds Marc Coucke verdwenen veel mensen met wie ik een goeie band had", geeft de Nederlander aan.

Zo zag De Jong heel wat mensen (en vrienden) vertrekken. "Het familiale karakter van Anderlecht is weg. Iedereen is bang om zijn baan te verliezen. Iedereen kijkt over zijn schouder om te zien of hij de ander niet moet vrezen en niemand durft te zeggen wat hij denkt", aldus De Jong.

Notitieboekje
De werknemers van Anderlecht blijken ook nauwlettend opgevolgd geweest te zijn. "Weet je dat er op het oefencomplex jongens rondhangen met een notitieboekje", onthult De Jong. “Om te noteren wie wat doet. Zo run je toch geen voetbalclub?"

"De ene dag is namelijk nooit de andere. Eén blessure kan het schema van de technische en medische staf veranderen. De slechte resultaten hielpen de club uiteraard ook niet vooruit. Ik geef toe: de afgelopen twee jaar reed ik soms met lood in mijn schoenen naar Brussel. Eens op het veld was dat voorbij, want keepers coachen is mijn passie. Maar toch", besluit hij.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws