'Black Lives Matter': Liverpool-spelers knielen neer en nemen afstand van racisme

'Black Lives Matter': Liverpool-spelers knielen neer en nemen afstand van racisme

Gepubliceerd: maandag 1 juni 2020 om 16:27ma 01-06-2020 om 16:27

De spelers van Liverpool hebben met een statement afstand genomen van racisme. Naar aanleiding van de dood van George Floyd, die in Amerika overleed na een hardhandige politie-arrestatie, delen alle Reds dezelfde foto op hun sociale media.

In de afgelopen dagen besteedde de voetbalwereld al vaker aandacht aan de situatie van Floyd en de daardoor oplaaiende discussie over racisme. Zo steunden Marcus Thuram en Jadon Sancho na hun doelpunten in de Bundesliga de protesten en nu spreken ook de spelers van Liverpool zich uit. Met de tekst 'Unity is Strength, Black Lives Matter' delen ze een foto waarop alle spelers in de kenmerkende protesthouding zitten.

De houding, geïntroduceerd door American Football-speler Colin Kaepernick, staat symbool voor de protesten tegen racisme in Amerika en wordt gevormd door alle spelers van Liverpool die rond de middencirkel plaatsnemen. Virgil van Dijk, Georginio Wijnaldum en al hun ploeggenoten delen deze foto op hun sociale media.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

KAA Gent wil de absolute jackpot en vraagt meer dan 30 miljoen euro voor Jonathan David! Is hij dat bedrag waard? #KAAGent #AAGent #Gent #David #JPL #Transfernieuws

A post shared by VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws