Hart onder de riem voor Coucke: Een afgang bij Anderlecht? Neen

Hart onder de riem voor Coucke: "Een afgang bij Anderlecht? Neen"

Gepubliceerd: maandag 1 juni 2020 om 12:00ma 01-06-2020 om 12:00

Laatste update: maandag 1 juni 2020 om 12:04ma 01-06-2020 om 12:04

Gert Verheyen volgt het reilen en zeilen bij Anderlecht op de voet. Ook hij zag Marc Coucke vorige week een stap opzij zetten. Hij vindt dat echter geen afgang voor de zakenman.

"Je naam gescandeerd zien en zes maanden later voor het vuil van de straat worden uitgefloten, dat is voetbal", legt Verheyen uit bij Het Nieuwsblad. "En die impact is veel groter, blijft veel langer hangen en gaat veel dieper. Ik snap honderd procent dat je dat niet meer wil. Daar hoef je je ook niet om te schamen. De buitenwacht kan dat als falen zien, maar daar moet je boven kunnen staan. Dus afgang, neen."

Wouter Vandenhaute is hoe dan ook een meerwaarde voor de club. "Wouter is een man van ideeën. Strategisch sterk want hij kan inschatten wie hij waarvoor nodig heeft. Hij is iemand die kan peilen of de perceptie die mensen over jou hebben wel overeenstemt met jouw werkelijke competenties. Nu, dat Anderlecht op termijn terug zou keren, dat was evident, los van Wouter Vandenhaute. Het blijft Anderlecht."

Verheyen weet wel dat die verandering nodig is. "Uiteindelijk wordt de perceptie over hoe goed een club werkt, bepaald door resultaten. Win je, dan is de jeugd goed, het transferbeleid, alles. Verlies je, dan is alles slecht. Een ding is zeker: met Coucke ging het niet meer veranderen. Omdat de tegenstand te groot is geworden, intern én extern.”

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws