Veel geloof in doorbraak Dessers bij Genk: 'Een mix tussen Dagano en Samatta'

Veel geloof in doorbraak Dessers bij Genk: 'Een mix tussen Dagano en Samatta'

Gepubliceerd: dinsdag 26 mei 2020 om 18:45di 26-05-2020 om 18:45

Laatste update: woensdag 27 mei 2020 om 09:34wo 27-05-2020 om 09:34

KRC Genk toont verregaande interesse in Cyriel Dessers en hoopt de spits binnenkort over te nemen van Heracles Almelo. De aanvaller heeft zijn voor- en tegenstanders. Ex-trainer Peter Maes is alvast een grote voorstander.

De huidige coach van Lommel was in het verleden bij Lokeren nog trainer van Dessers. Hij is ook een grote fan van Dessers. "Wat mij bevalt in Cyriel, is dat hij zijn carrière goed heeft uitgebouwd", klinkt het.

"Na Utrecht, met zijn ups en downs, heeft hij teruggeknokt vanuit zijn mentaliteit. Hij heeft een stap teruggezet om er twee vooruit te zetten. Genk kan een mooi vervolg worden", zegt Maes in Het Belang van Limburg.

Combinatie van Dagano en Samatta
Volgens hem kan Dessers het zeker maken bij de Limburgers. "In Genk krijgen nieuwkomers doorgaans de tijd om zich te profileren. Dat kan in zijn voordeel spelen", klinkt het.

"Misschien rekenen ze niet vanaf dag 1 op hem als titularis. Hij is een combinatie van Dagano en Samatta. Hij gaat er zijn plaats zeker opeisen. Al ben je als spits natuurlijk ook afhankelijk van de aanvoer", besloot Maes.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws