'Anderlecht moet 5 miljoen betalen, andere clubs schappelijke prijs vanaf 1 juni'

'Anderlecht moet 5 miljoen betalen, andere clubs schappelijke prijs vanaf 1 juni'

Gepubliceerd: dinsdag 26 mei 2020 om 11:08di 26-05-2020 om 11:08

RSC Anderlecht huurde het afgelopen seizoen Derrick Luckassen van PSV. In Brussel wil men gerust doorgaan met de verdediger, maar zijn aankoopoptie valt momenteel te duur uit. Volgens Eindhovens Dagblad is er mogelijk wel nog een optie voor Anderlecht om Luckassen aan te trekken, maar dan moet het geduld hebben.  

Anderlecht kan Luckassen momenteel overnemen, maar dan moet het vijf miljoen euro op tafel leggen. Een bedrag dat paars-wit niet wil/kan ophoesten. Het kan de aankoopoptie tot en met 31 mei activeren, maar deed dat voorlopig niet. De kans dat het wel gaat gebeuren in de komende vijf dagen is nihil.

Vanaf 1 juni kan PSV Luckassen verkopen aan elke ploeg. Volgens de Nederlandse bron lijkt PSV water bij de wijn te gaan doen en niet langer meer de hoofdprijs te vragen. 'Andere clubs kunnen zich daarna gewoon melden om hem voor een redelijke prijs over te nemen', schrijft de krant. Ook Anderlecht kan dan opnieuw aan tafel gaan zitten met PSV.

De kans dat Luckassen volgend seizoen nog voor PSV speelt, lijkt ook al klein. Beide partijen zijn op elkaar uitgekeken. In 2017 betaalde PSV naar verluidt zelf nog drie miljoen euro om de centrale verdediger bij Hertha BSC weg te plukken. De 24-jarige Luckassen heeft in Eindhoven nog een contract tot medio 2022.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws