Bourard en Essikal laten deadline lopen: 'veroordeeld' tot contractverlenging'

Bourard en Essikal laten deadline lopen: 'veroordeeld' tot contractverlenging'

Gepubliceerd: dinsdag 26 mei 2020 om 10:06di 26-05-2020 om 10:06

Onze landgenoten Samy Bourard en Karim Essikal dachten deze zomer transfervrij te kunnen vertrekken bij FC Eindhoven, maar zijn voorlopig 'veroordeeld' tot nog een jaartje Aalsterweg. De aflopende contracten van het duo zijn niet op tijd opgezegd. Ook de Nederlander Jay Idzes zit in hetzelfde schuitje. 

De Brabanders maakten eind maart bekend dat de contracten van Idzes, Bourard en Essikal niet opgezegd waren en dat de gesprekken over een langer verblijf gaande waren. De spelers zelf en hun zaakwaarnemer hadden hierdoor tot 15 mei de tijd om de verbintenissen alsnog op te zeggen, maar die deadline is dus versterken: de contracten zijn hierdoor automatisch verlengd.

Idzes is al gepresenteerd bij Go Ahead Eagles, maar die transfer staat nu op losse schroeven: het is nog maar de vraag of Kowet een transfersom kan en wil betalen. Bourard was op weg naar ADO Den Haag en heeft volgens het Algemeen Dagblad de FC Eindhoven-groepsapp al verlaten: ook hij moet nu afwachten.

FC Eindhoven zag dit scenario al aankomen en is er volgens het AD 'niet rouwig' om, aangezien het de nummer 13 van de Keuken Kampioen Divisie nu wat extra transferinkomsten op zou kunnen leveren. Club en spelers gaan binnenkort met elkaar om de tafel: Idzes en Bourard hopen alsnog te kunnen vertrekken. Waar de toekomst van Essikal zou moeten liggen, is nog onduidelijk.

Essikal zat bij de jeugd van Lierse, Club Brugge en Zulte Waregem. Later kwam de hij ook nog uit voor onder meer Moeskroen en Beerschot. Bourard kreeg zijn jeugdopleiding bij Anderlecht en kwam uiteindelijk via STVV bij Eindhoven terecht. 

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws