VP-Rapport: Belgisch meesterschap in de Bundesliga dit weekend

VP-Rapport: Belgisch meesterschap in de Bundesliga dit weekend

Gepubliceerd: maandag 25 mei 2020 om 11:00ma 25-05-2020 om 11:00

Laatste update: maandag 25 mei 2020 om 17:40ma 25-05-2020 om 17:40

Het tweede Bundesliga-weekend alweer na de coronastop. VoetbalPrimeur.be biedt jou een overzicht van de prestaties van de Belgen onder hen. We kunnen alvast verklappen dat er enkele landgenoten hoge toppen scheerden en met een prima rapport huiswaarts mochten trekken.

Grote onderscheiding 👨‍🎓

Wat hebben de spelers van Hertha BSC gegeten tijdens de lockdown? Zeven doelpunten voor en nul tegen op twee wedstrijden. Steeds vooraan in de strijd: Dedryck Boyata. Hij ontpopte zich dit seizoen als een betrouwbaar sluitstuk. Hij verwees de hele voorhoede van Union Berlin naar een figurantenrol. Boyata stond op de koop toe zelf aan het kanon toen hij de 4-0 tegen de netten buffelde. Dat was alweer zijn vierde van het seizoen, waarmee de verdediger de top drie van Hertha binnensluipt.

Onderscheiding 👨‍🏫

Mee aan het feest bij Hertha en Boyata: Dodi Lukebakio. Hem lukte dit weekend, wat vorige week uitbleef. Vlak na rust mocht hij voor de derde keer een-op-een het duel uitvechten met doelman Rafal Gikiewicz. Ditmaal was het wel raak. Hiermee behoudt Lukebakio de titel van clubtopschutter en haalde hij zelfs de kop in het Duitse Kicker. Hij was een gesel voor Union-verdediger Michael Parensen. Als hij zich iets efficiënter getoond had, mocht hij samen met Boyata het podium op voor de hoogste titel.

Voldoening 👨‍💼

Wij riepen Dortmund-coach Lucien Favre vorige week op om Thorgan Hazard meteen in de basis op te stellen. Die had hier oren naar en werd al na een halfuur beloond voor het vertrouwen. Hazard bediende Raphaël Guerreiro: 1-0. Kon voor het overige twee keer naast doel besluiten, maar bleef net als heel Dortmund teren op de voorsprong.

Aan de overkant was Koen Casteels twee keer kansloos op de treffers van Dortmund. Had zijn recordmatch wellicht anders ingebeeld. Wolfsburg kon nooit een vuist maken. Het bleef een zoutloze partij, maar dat kan je moeilijk afschuiven op Casteels. De efficiëntie van Dortmund werd na vorige week nog eens extra in de verf gezet: het schoot zes keer op doel de voorbije 180 minuten waarvan elke bal binnenvloog.

Tweede zit 🤷‍♂️

FC Keulen, met Sebastiaan Bornauw in de verdediging, mocht een slot breien aan het Bundesliga-weekend. Na het pijnlijk puntenverlies van afgelopen week, was Keulen dit keer een beter lot aangedaan. Het kwam op een dubbele achterstand, maar verzette de bakens en moest genoegen nemen met een punt. Bornauw had het echter niet onder de markt met Fortuna-speerpunt Kenan Karaman. Onze landgenoot won slechts een handvol duels gedurende de wedstrijd en zag er bovendien niet goed uit bij de 0-2.

Benito Raman kreeg na een slappe partij een plaats op de bank van Schalke 04 toebedeeld. Die mocht hij tot een kwartier voor affluiten warm houden. Op dat moment stond zijn ploeg al twee doelpunten in het krijt tegen Augsburg. Raman kon hij tij niet meer keren en mag volgende week herkansen tegen laagvlieger Fortuna Düsseldorf.

Kwamen niet opdagen

Axel Witsel kreeg nog een week rust bij Dortmund, terwijl Birger Verstraete (Keulen) en Ismail Azzaoui (Wolfsburg) de selectie niet haalden.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Voor KAA Gent zit het CL-verhaal erop. Het werd in de Play-Offs uitgeschakeld door Dynamo Kiev #KAAGent #AAGent #Gent #UCL #DynamoKiev #dynamokyiv #JPL #ChampionsLeague

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie) op

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws