UPDATE: Er is een gerucht dat Mazzu werd gesignaleerd in het Luikse

UPDATE: "Er is een gerucht dat Mazzu werd gesignaleerd in het Luikse"

19-05-2020 08:25 Laatste update: 19:48
14

De kans zit erin dat Michel Preud’homme stopt als coach bij Standard Luik, dat laat Het Nieuwsblad weten. Als opvolger wordt Felice Mazzu volop genoemd, maar de Rouches hebben concurrentie van twee Belgische clubs.

Preud’homme zou eraan denken om uitsluitend sportief directeur/vicevoorzitter bij Standard te zijn komend seizoen. Op dit moment combineert hij drie functies bij de Rouches. MPH zou voor 1 juni beslissen. Er wordt ook gefluisterd dat Preud’homme naar Antwerp kan, maar dat lijkt niet aan de orde.

Als vervanger denkt Standard aan Mazzu. De oefenmeester heeft veel ervaring in de Jupiler Pro League en zat eerder bij Sporting Charleroi en KRC Genk. Standard heeft echter concurrentie van Cercle Brugge en 1B-club Union. Die laatste nam naar verluidt al contact op met Mazzu.

UPDATE: Als Standard toch op zoek moet naar een nieuwe hoofdtrainer lijkt Felice Mazzu alvast de topkandidaat te zijn om Preud'homme op te volgen. Dat zegt Peter Vandenbempt in De Tribune. "Op Standard zal het toch Felice Mazzu zijn als Michel Preud'homme besluit om geen trainer meer te zijn”, geeft hij aan.

Concrete info over onderhandelingen zijn er niet, maar die mogelijkheid bestaat zeker wel. "Er ging wel het gerucht dat Mazzu gesignaleerd was in het Luikse. Je kan veel dingen doen in Luik, maar op Sclessin niet al te veel", aldus Vandenbempt.