Club Brugge viert landstitel, maar 'vergeet' enkele spelers op kampioenenfoto

Club Brugge viert landstitel, maar 'vergeet' enkele spelers op kampioenenfoto

15-05-2020 20:15 Laatste update: 20:16
11

Club Brugge werd vrijdag voor een zestiende keer tot Belgisch landskampioen gekroond. Een titel die op de officiële kanalen al gevierd werd. Al leek men bij Blauw-Zwart wel enkele spelers vergeten te zijn in hun viering.

Zo werd er op Twitter een afbeelding geplaatst waarin vrijwel alle spelers die dit seizoen uitkwamen voor Club Brugge een plekje kregen. Spelers zoals Ruud Vormer en Hans Vanaken kregen het meeste plek op de foto, terwijl ook weinig (of zelfs niet) gebruikte jonkies zoals Nick Shinton en Ignace Van der Brempt een plekje kregen op de kampioenenfoto.

Maar niet iedereen die dit seizoen actief was voor Blauw-Zwart staat ook op de kampioenenfoto. Enkele vertrokken jongens die dit seizoen nog meededen staan bijvoorbeeld niet op de foto. Meer bepaald gaat het om: Danjuma (één competitiewedstrijd), Sofyan Amrabat (één wedstrijd), Dion Cools (twee wedstrijden) en Jelle Vossen (twee wedstrijden). Zij spelen inmiddels voor een andere club.

Een andere afwezige, maar nog steeds op de loonlijst van Club Brugge, is Mbaye Diagne. De Senegalees kwam zes keer uit in de competitie voor Club Brugge en scoorde daarin vier keer. Toch kreeg hij geen plekje op de kampioenenfoto. Daar heeft zijn gedrag in de partij tegen PSG mogelijk iets mee te maken. De spits ging over de schreef en gedroeg zich egoïstisch door een penalty van Hans Vanaken af te nemen. Daarna speelde hij geen minuut meer voor de Bruggelingen.