Vanhaezebrouck: Waasland-Beveren mag op bedevaart, helemaal naar Compostella

Vanhaezebrouck: "Waasland-Beveren mag op bedevaart, helemaal naar Compostella"

11-05-2020 21:11
29

Club Brugge stuurde zondag een mail uit met haar visie op de (nabije) toekomst van het Belgische voetbal. Een competitie met achttien ploegen, zonder Play-Offs, daar mikt Blauw-Zwart volgend seizoen op. Hein Vanhaezebrouck vindt dat geen onlogische ingreep.

"Het voorstel van Club Brugge om met achttien ploegen in 1A te spelen, lijkt volgend seizoen de ideale oplossing", zegt Vanhaezebrouck zelf onomwonden bij De Tribune. Dat zou betekenen dat de laatste in de rangschikking niet degradeert én K. Beerschot V.A. en Oud-Heverlee Leuven, de twee finalisten uit Eerste Klasse B, zich mogen opmaken voor promotie.

"In dat scenario is er een club die op bedevaart mag. Niet naar Scherpenheuvel, maar helemaal naar Compostella: Waasland-Beveren", kijkt Vanhaezebrouck naar de bodem van de stand. "Ze haalden 0 op 21 in hun laatste matchen met 2 gemaakte goals en 18 tegen. Zeggen dat ze thuis tegen AA Gent in eerste konden blijven, daarover zeg ik: never. Waasland-Beveren was een vogel voor de kat. Dat wist iedereen. Ze zijn gered door corona." 

"OHL en Beerschot gaan ook tevreden zijn, want normaal konden ze niet allebei in 1A spelen. Tegelijk is het ook slecht nieuws voor Waasland-Beveren, want als OHL opnieuw in 1A geraakt, zal het zijn om er nooit meer uit te vallen. Leuven is een grote stad, heeft een rijke eigenaar, die zal investeren. Ook Beerschot zal er alles aan doen om in 1A te blijven."