Venanzi kruipt in de pen: 'Geen degradant, dan ook geen kampioen'

Venanzi kruipt in de pen: 'Geen degradant, dan ook geen kampioen'

11-05-2020 13:05 Laatste update: 13:31
95

De leden van de Pro League lijken niet zo goed meer met elkaar overeen te komen. Iedere club heeft haar agenda. Club Brugge schreef al een brief om de Jupiler Pro League aan te passen. Standard heeft nu via Bruno Venanzi gereageerd. De voorzitter van Standard vindt dat er dit seizoen geen kampioen mag zijn.

Het Laatste Nieuws kon de mail van Venanzi inkijken. 'We moeten uniform handelen', schrijft de voorzitter van Standard. 'Als we de huidige stand als definitief beschouwen en er geen degradatie is, dan kunnen we ook geen landskampioen aanduiden.'

Eerder waren de clubs van de Pro League het eens dat de huidige stand als eindstand moet bekeken worden. In die stand staat Club Brugge ruim aan kop. Toch wil Venanzi Club Brugge niet als kampioen beschouwen. In Nederland sloot Ajax de Eredivisie ook als nummer één, maar de Amsterdammers kregen de titel niet. In de Ligue 1 mag PSG zich ondertussen wel kampioen noemen nadat het seizoen vroegtijdig werd stopgezet.

Venanzi gunt Club Brugge trouwens eventueel wel een prijs, want de voorzitter van Standard is een voorstander om de bekerfinale tussen Antwerp en Club Brugge alsnog af te werken. Van Venanzi mogen Beerschot en Oud-Heverlee Leuven nog hun tweede promotieduel afwerken.

Pro League-CEO Pierre François bedankte Venanzi voor zijn input, maar liet al weten dat er voor dit soort zaken een werkgroep is aangesteld. Vrijdag tijdens de Algemene Vergadering moet duidelijk worden hoe de Jupiler Pro League dit seizoen gaat aflopen.