Weer nieuw scenario voor Jupiler Pro League: '18 ploegen en 4 titelkandidaten'

Weer nieuw scenario voor Jupiler Pro League: '18 ploegen en 4 titelkandidaten'

11-05-2020 12:39
45

Aankomende vrijdag komt de Algemene Vergadering bijeen om het huidige seizoen van de Jupiler Pro League af te sluiten. Ook wordt gepraat over het seizoen 2020 – 2021. Volgens Het Laatste Nieuws komt daarbij één scenario op tafel met achttien ploegen en een verkleinde Play-Off 1.

Momenteel zijn er 22 profclubs in ons land. Voor al die clubs wordt er momenteel een oplossing gezocht. Volgens de krant komt alvast een scenario met achttien clubs in de Jupiler Pro League op tafel met een Play-Offs. Play-Off 1 zou dan niet meer bestaan uit zes ploegen, maar uit vier teams. De nummers vijf en acht strijden om het laatste Europese ticket. Drie ploegen zijn de pineut en degraderen.

Door dit scenario lijkt de kans kleiner dat bepaalde clubs naar de rechtbank zullen stappen. Oud-Heverlee Leuven en Beerschot komen immers mogelijk bij de elite terecht en moeten niet meer klagen dat hun tweede promotiefinale niet gespeeld kan worden. Natuurlijk blijven ook in dit scenario ploegen die zich benadeeld zullen voelen. Westerlo bepaalde immers meer punten in de twee periodekampioenschappen samen dan OHL en Beerschot.

Dit is maar een van de scenario's die op tafel komt. Ook het voorstel van Club Brugge om de Jupiler Pro League met achttien clubs zonder Play-Offs zal vrijdag besproken worden.