Louwagie: Men is het voetbal in ons land belachelijk aan het maken

Louwagie: "Men is het voetbal in ons land belachelijk aan het maken"

11-05-2020 09:00
60

Zondag stuurde Club Brugge een mail richting alle profclubs om de nadruk te leggen dat een competitieformat met achttien clubs de ideale oplossing is. Een zet waar Michel Louwagie al fel op reageerde, maar de KAA Gent-manager gaat bij Het Laatste Nieuws nog even door met zijn betoog.

"Men is het voetbal in ons land belachelijk aan het maken", vertelt Louwagie. "Eerst is er de licentie voor Moeskroen, terwijl iedereen wéét wat er gaande is. En nu is er deze kakofonie rond de afsluiting van het huidige seizoen en de plannen voor volgend seizoen. Terwijl we al wéken bezig zijn om met de werkgroep een plan voor de Algemene Vergadering voor te bereiden."

"We hebben in die werkgroep úren en úren ernstig werk geleverd, met negen mensen. Alle geledingen van het voetbal zijn daarbij vertegenwoordigd: de grote clubs met Karel Van Eetvelt (Anderlecht), Peter Croonen (RC Genk) en mezelf (AA Gent), de kleinere clubs met Eddy Cordier (Zulte Waregem), Joseph Allijns (KV Kortrijk) en David Meekers (STVV) en 1B met Philippe Bormans (Union)", gaat de Gent-manager verder.

Louwagie hekelt dan ook de huidige gang van zaken. "Maar deze nota versturen aan 30 personen met als gevolg dat die lekt, vind ik 'not done'. Ik voel me daar helemaal niet goed bij. Het voetbal wordt hiermee andermaal in een slecht daglicht gesteld."