Nog geen nieuwe landstitel voor Club Brugge: 80 procent van de stemmen nodig

Nog geen nieuwe landstitel voor Club Brugge: "80 procent van de stemmen nodig"

07-05-2020 20:12 Laatste update: 20:15
46

De nationale veiligheidsraad heeft woensdag meegedeeld dat er tot 31 juli geen voetbalwedstrijden mogen afgewerkt worden. Die beslissing heeft als gevolg dat het huidige seizoen in de Jupiler Pro League niet meer zal worden hernomen. De Pro League moet beslissen wat er nu gaat gebeuren, maar een nieuwe landstitel voor Club Brugge is nog geen uitgemaakte zaak.

De ploeg van Philippe Clement had een straatlengte voorsprong bij het stopzetten van de competitie. Blauw-Zwart lijkt de verdiende kampioen, maar dat moet worden bekrachtigd door een speciale meerderheid binnen de Pro League. "Alles wat te maken heeft met de afwikkeling van dit seizoen, vereist 80 procent van de stemmen", vertelde Peter Croonen, voorzitter van KRC Genk en de Pro League, aan Play Sports Kot.

"Stoppen kan met een gewone meerderheid, maar dan heb je een seizoen dat onafgewerkt is, dus zonder sportieve uitkomsten. Voor elke beslissing die niet in het reglement voorzien is, moeten we het reglement aanpassen, en daarvoor heb je 80 procent van de stemmen nodig. Er moeten verschillende dingen opgelost worden: je moet een kampioen aanduiden, Europese tickets uitdelen, de daler en de stijger uit 1B... Er moeten heel veel knopen opgelost worden."

Het is dus nog niet zeker dat Club Brugge een nieuwe landstitel kan vieren, want daarvoor is dus een meerderheid van 80 procent nodig. "Ik denk wel dat die te vinden zal zijn. Dat is niet het discussiepunt. We moeten voor alle oplossingen die 80 procent kunnen vinden. Maar het aanduiden van de kampioen is misschien de gemakkelijkste", besloot Croonen.