Van Ranst: Competitie is gedaan, voorbereiding volgend seizoen kan beginnen

Van Ranst: "Competitie is gedaan, voorbereiding volgend seizoen kan beginnen"

06-05-2020 18:45 Laatste update: 19:00
18

De Veiligheidsraad kwam vandaag met de beslissing dat er voor 31 juli niet meer gevoetbald zal worden. "De sector vroeg duidelijkheid", zegt viroloog Mark Van Ranst bij Sporza.

Ten vroegste op 1 augustus zullen er weer voetbalwedstrijden afgewerkt worden. Over hoe het er dan aan toe zal gaan en wat er met de bekerfinale gebeurd, is nog niet zeker. "Die beslissing zal waarschijnlijk binnenkort vallen. Het is de bedoeling om het toelaten van nieuwe dingen geleidelijk te laten gaan."

Toch heeft Van Ranst een boodschap voor de clubs. "De competitie is eigenlijk gedaan. Zo kan eenieder zich focussen op het volgende seizoen. Daar zal in de volgende Veiligheidsraden meer over gepraat worden."

Over de grenzen
Van Ranst zegt ook dat er over de landgrenzen heen gekeken is. "Er is heel veel gediscussieerd over veel verschillende scenario's. Het is pas ook vandaag dat in Duitsland wat meer zekerheid is over de competitie. Het zal interessant zijn om te kijken onder welke modaliteiten dat zal gebeuren. Zullen de spelers 2 keer per week getest worden? Moeten die in afzondering blijven?"

Toch gebeurde bij ons niet hetzelfde als in de Bundesliga. "Ook in België is een heropstart besproken geweest, maar dat leek nog moeilijk", concludeerde de viroloog.