Zulj heeft enkel maar lof voor Kompany: Heb veel bijgeleerd

Zulj heeft enkel maar lof voor Kompany: "Heb veel bijgeleerd"

05-05-2020 21:41
11

Peter Zulj kende bij Anderlecht een seizoen met ups en downs. Hij leek helemaal naast een basisplek gegrepen te hebben, maar vocht zich uiteindelijk toch terug in de ploeg. Daar dankt hij Frank Vercauteren en vooral Vincent Kompany voor.

Zulj was niet meteen geliefd bij de fans en verloor ook zijn plek in de basiself. Ook onder Vercauteren kreeg hij niet meteen kansen, maar aan het einde van het seizoen was hij toch een basispion geworden.

"Aanvankelijk had Frank Vercauteren een ander beeld over mij, maar ik heb hem kunnen overtuigen", zegt Zulj aan het Oostenrijkse medium Nachrichten.

Zijn heropleving dankt Zulj deels aan Kompany. "Hij is iemand die in je gezicht zegt als het goed of slecht was. In België speelt men sneller dan in Oostenrijk en daar had ik problemen mee. Kompany zei toen: ‘Peter, je moet sneller spelen’. Ik speel nu veel defensiever dan bij Sturm Graz en ik heb heel veel bijgeleerd. Ik speel nu ook al een stuk sneller", aldus Zulj.

De Oostenrijkse middenvelder speelde uiteindelijk 22 partijen voor Anderlecht dit seizoen. Daarin was hij goed voor vier assists.