Courtois wil nog spelen: 'Nu Barcelona kampioen, dat zou ik niet juist vinden'

Courtois wil nog spelen: 'Nu Barcelona kampioen, dat zou ik niet juist vinden'

05-05-2020 13:31 Laatste update: 15:34
8

Meer dan waarschijnlijk hervat binnenkort de Bundesliga. Thibaut Courtois hoopt dat dat ook het geval zal zijn voor LaLiga. De doelman van de Rode Duivels aast immers nog op de landstitel met Real Madrid.

Courtois weet op dit moment nog niet waar hij aan toe is. "Ik lees en hoor op tv en in de kranten dat ze dit seizoen sowieso nog willen afmaken. We zijn natuurlijk geen speelbal, dus ze zullen rekening moeten houden met alle veiligheidsnormen", stelt Courtois bij Sporza.

Voor Courtois is natuurlijk gezondheid het belangrijkst. "Je moet zeker coronavrij zijn voor je kunt voetballen, want je kunt ook besmet zijn zonder symptomen. En wat als een speler van de tegenstander besmet is? Heel veel dingen die we in acht moeten nemen. Maar ik heb wel zin om het seizoen af te maken."

Barcelona geen verdiende kampioen
De doelman wil nog voor de landstitel gaan. "We staan 2 punten achter op Barcelona, maar ik ben zeker dat we nog kampioen kunnen worden. Het zou jammer zijn als het seizoen wordt stopgezet."

Als de competitie nu stopt, staat Barcelona op plaats één. "Mochten ze morgen de competitie stopzetten en Barça is kampioen, dan zou ik dat ook niet helemaal juist vinden. Bij Barcelona zouden ze dat logisch vinden, maar ik vind van niet. Uiteindelijk hebben ze tegen ons gelijkgespeeld en verloren."