Mulder over visie Kompany bij Anderlecht: “Dat houdt me nog op de been”

Mulder over visie Kompany bij Anderlecht: “Dat houdt me nog op de been”

04-05-2020 18:44
6

Vincent Kompany heeft een plan en visie voor RSC Anderlecht. De resultaten blijven echter nog uit. De jarige Jan Mulder (75) laat zich tegenover Het Laatste Nieuws uit over paars-wit.

“Ik blijf trots op deze club”, begint Mulder. “Ik ken cafébazen naast het stadion - het verdriet golft er doorheen de Avenue Théo Verbeeck. Als ik kritiek uit, is dat uit pure liefde. Ik hou van Anderlecht. Toch blijf ik erbij: trainer-speler, het is een onding. Dat kan misschien bij Steenokkerzeel. Maar niet bij Anderlecht.”

“Nee, die Kompany heeft een beeldschoon plan in zijn hoofd over hoe dat spel van Anderlecht moet worden”, vervolgt de Nederlander. “Het proces heet dat nu dan nog, maar het is een sprookjesachtig jongens­idee: mijn oude club ga ik nu eens slijpen als een diamant. Met mooi spel, met de jeugd, een heel zuiver idee.”

Het plan van Kompany kan Mulder wel bekoren. “Dat hij dat doel voor ogen heeft, dat houdt me nog op de been. Alleen, ik weet niet of dat kan bij een club als Anderlecht. Dat publiek smacht naar een titel. Supporters willen mooi voetbal, maar ze willen vooral winnen.”

“Kompany beheerst zich natuurlijk. Ik vind het ook overdreven, die boetedoening van die spelers ten aan­zien van de supporters. Zitten ze daar op de grond en laten alle hoon over zich heen gaan. Dat hoeft allemaal niet. Ga de kleedkamer in, gooi je schoen daar in een hoek of zo. Maar Kompany, die heeft een geduld als een olifant. Dat bewonder ik wel”, aldus Mulder.