Takidine reageert op transfer van Genk naar Anderlecht: “Directie gelooft in mij

Takidine reageert op transfer van Genk naar Anderlecht: “Directie gelooft in mij"

04-05-2020 12:00
25

RSC Anderlecht heeft haar eerste zomeraanwinst binnen. Bij KRC Genk plukte paars-wit Ilias Takidine weg. In Limburg zat Takidine nog bij de beloften. Bij Anderlecht zal hij aansluiten bij de A-kern. Ondertussen reageerde de flankaanvaller op zijn transfer.

Genk hield de negentienjarige winger nog in de wachtzaal. Anderlecht geeft hem meteen een kans bij de grote jongens. "Ik ben erg blij met deze transfer. De sportieve directie van RSC Anderlecht gelooft in mijn potentieel", reageert Takidine op de website van Anderlecht.

De voorbije jaren kregen bij Anderlecht Yari Verschaeren, Jérémy Doku, Francis Amuzu, … kansen om door te breken. Dat is ook Takidine niet ontgaan. "Bovendien is Anderlecht een club die veel kansen geeft aan ambitieuze jonge spelers. Aan mij om er alles aan te doen om voor mijn plaats te knokken", aldus nog Ilias Takidine. 

Takidine is afkomstig van Houthalen-Oost. Sinds zijn achtste jaar speelde hij al voor de jeugd van Genk. Volgens Het Belang van Limburg is de overgang op dit moment trouwens opvallend, omdat Takidine eerstsdaags aan de heup moet geopeerd worden. Jamil het jongere broetje van Ilias blijft bij Genk.