Kompany blikt terug: “Nooit voelde ik zoveel druk voor één wedstrijd”

Kompany blikt terug: “Nooit voelde ik zoveel druk voor één wedstrijd”

01-05-2020 09:16
27

RSC Anderlecht-verdediger Vincent Kompany kan terugkijken op een mooie carrière. De verdediger maakte ook enkele belangrijke doelpunten, maar één moment blijft hem nog altijd bij. De winning goal in de Manchester derby acht jaar geleden.

“Het is gewoon belachelijk hoeveel mensen zich hierbij betrokken voelen, je kan je het echt niet inbeelden”, vertelde Kompany eerder al over de derby. “Ik kan me niemand herinneren die ik de laatste drie, vier dagen tegenkwam en die me niét aansprak over de derby. En niet alleen dat, ook de telefoontjes die ik krijg.”

“Vanuit China, Amerika, van over de hele wereld. Na de Clásico tussen Real Madrid en Barcelona is de Manchester derby de grootste wedstrijd in een competitie, een Champions League of een WK. Wij hebben ervaring met grote matchen, maar dit is écht gek!”, citeert Het Laatste Nieuws.

In het seizoen 2011-2012 was de derby ook een cruciale wedstrijd in de titelstrijd, drie speeldagen voor het einde van de competitie. In de slotminuten van de eerste helft kopte Kompany een hoekschop van David Silva tegen de netten. Zo’n 400 miljoen kijkers over de hele wereld zag City die voorsprong niet meer uit handen geven.

“Het was een midweekmatch. Er was geen Europees voetbal. Wereldwijd keken alle mensen maar naar één wedstrijd: de derby. De City-fans waren blij dat de club progressie maakte. Als je alles gaf op het veld, werd je geapprecieerd. Dit duel tegen United was dé wedstrijd. Nooit voelde ik zoveel druk voor één match. Om zo sterk te zijn als team en zelf de winning goal te maken... Dat was een speciaal moment”, aldus Kompany.