'Ex-jonkie van Club Brugge overtuigt en mag hopen op contract bij Inter'

'Ex-jonkie van Club Brugge overtuigt en mag hopen op contract bij Inter'

28-04-2020 20:34
9

In het (recente) verleden kozen heel wat Belgische jongeren voor een vertrek naar het buitenland. Voor de ene liep dat wat beter af dan de andere. Tibo Persyn lijkt één van de succesverhalen te gaan worden.

De achttienjarige flankspeler verliet enkele seizoenen geleden Club Brugge voor het Italiaanse Internazionale. Bij de jeugdelftallen van de Italiaanse topclub maakt Persyn ook een bijzonder grote indruk. Volgens Het Laatste Nieuws staat hem nu een nieuw vierjarig contract bij de club te wachten.

De Inter-directie is naar verluidt gek op hem. "Hij kan de nieuwe Javier Zanetti worden", gaf men al aan bij de zaakwaarnemers van Persyn. "'Tibo is één van de vier spelers die zouden kunnen doorbreken', zeiden ze ons nog. Het toont alleen maar dat ze heel hard in hem geloven", vertelt makelaar Gunther Thibaut.

Persyn mag dus hopen op een contractverlenging en kan zich komende zomer ook in de kijker spelen van Inter-coach Antonio Conte. De flankspeler begint aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen met de A-kern. Als hij kan overtuigen, zit er misschien ook een debuut in bij de Nerazzurri.