Van Ranst begrijpt uitstel van Pro League: Datums geven is bijzonder moeilijk

Van Ranst begrijpt uitstel van Pro League: "Datums geven is bijzonder moeilijk"

27-04-2020 21:23
16

De Pro League besliste maandag om de beslissing rond het al dan niet beëindigen van de Jupiler Pro League en de Proximus League door te schuiven naar maandag 4 mei. Dat zorgt voor extra ongeduld bij de betrokken partijen, maar viroloog Marc Van Ranst steunt die ingreep ten volle.

"Ik snap dat iedereen graag duidelijkheid wil en die willen we ook geven, maar we zitten hier met een pandemie die niet altijd evolueert zoals we dat willen", geeft Van Ranst zijn inkijk bij VTM Nieuws. "Datums geven is bijzonder moeilijk, zeker wanneer die wat verder in de toekomst liggen."

En dus is er maar één remedie, aldus de expert. "We moeten iets beoefenen wat zeker in de sport bijzonder moeilijk is: geduld. In deze fase kunnen we niet anders. Sommige dingen kan je doen, maar op andere kan je nu nog geen datum plakken", herhaalt Van Ranst.

Normaal zou volgende maandag dus wél vergaderd moeten worden over de nabije toekomst van ons voetbal, al lijkt het erop dat de Pro League vooral afwacht wat de Nationale Veiligheidsraad zal beslissen over het organiseren van sportwedstrijden.