Deed Anderlecht twee gouden zaken? “De ene blijft lopen, de ander passt geweldig”

Deed Anderlecht twee gouden zaken? “De ene blijft lopen, de ander passt geweldig”

27-04-2020 17:15
21

RSC Anderlecht had deze winter nood aan nieuwe backs. Het vond die met Amir Murillo en Kemar Lawrence. Beide heren hebben alles in zich om te slagen bij Anderlecht. Dat stelt ex-speler Sacha Kljestan.

Kljestan gaf een interview aan RSCAtv. De Amerikaan kent de twee wintertransfers van Anderlecht goed. "Ik heb drie jaar met Lawrence gespeeld. Ik ken hem zeer goed en houd nog steeds altijd contact met hem. Ik gaf hem advies toen hij naar Anderlecht ging. Met Murillo speelde ik maar één seizoen, maar hij is ook een goede voetballer."

Wat kan Kljestan vertellen over de van de MLS-gekomen spelers. "Het zijn twee backs. Lawrence is meer ervaren. Hij speelde veel wedstrijden. Hij is de aanvoerder van Jamaica geweest. Hij kan lopen als 'een gek'. Hij is zo snel en tackelt keihard. Wanneer hij een rechsbuiten bekampt, zorgt hij ervoor dat zijn tegenstander 90 minuten geen ruimte krijgt. Lawrence zou de hele dag kunnen lopen."

Murillo bewees ondertussen bij Anderlecht dat hij wat kan. "Murillo is technisch sterker. Hij passt beter. Hij valt meer aan en heeft een goede voorzet. Beide spelers hebben hun kwaliteiten en zullen goede spelers voor Anderlecht blijken te zijn."