Vanaken, Mignolet en Praet duiken op in 'container' voor nieuw programma

Vanaken, Mignolet en Praet duiken op in 'container' voor nieuw programma

25-04-2020 15:35 Laatste update: 15:53
8

Vanaf 26 april komt VIER met het nieuwe programma 'De Container Cup'. Daarin nemen heel wat bekende sporters het tegen mekaar op in individuele proeven. Uit de voetbalwereld zijn Hans Vanaken, Dennis Praet, Simon Mignolet en Tessa Wullaert van de partij. 

In totaal moeten de deelnemers zeven verschillende ploegen afleggen. Die gaan allemaal door in de container van een vrachtwagen. Zondag gaat het programma van start, maar dan zonder voetballers. Zwemmer Pieter Timmers en wielrenner Remco Evenepoel mogen de spits afbijten.

Vanaken is alvast blij dat hij werd gevraagd. "Ik ben al weken mijn conditie aan het onderhouden, maar ik snakte naar competitie, op welke ­manier dan ook", vertelt hij aan Het Nieuwsblad

Het programma werd razendsnel voorbereid door VIER, want door de coronacrisis zijn er heel wat andere producties geschrapt. Tussen de eerste brainstorm en de opnames zitten amper drie weken. Ook enkele BV's zullen zich overigens meten met de sportpersoonlijkheden. De namen van Erik Van Looy, Philippe Geubels en Rik Verheye werden daarbij al vrijgegeven.

Na de debuutaflevering van zondag is het programma te zien van maandag tot donderdag, telkens om 20u.