Geen ‘Proximus League’ meer: ‘Engagement van 200.000 euro niet voortgezet’

Geen ‘Proximus League’ meer: ‘Engagement van 200.000 euro niet voortgezet’

22-04-2020 17:15 Laatste update: 23-04-2020 09:27
56

Proximus gaat RSC Anderlecht, Club Brugge en Sporting Charleroi niet meer sponsoren. Voor de drie clubs is dat een financiële tegenvaller. Woensdag maakte La Dernière Heure het nieuws bekend.

Tot vorige week waren er nog gesprekken tussen Anderlecht, Club Brugge, Charleroi en de provider. Nu heeft Proximus beslist om niet langer geld te steken in de voetbalclubs. Anderlecht, Club Brugge en Charleroi hadden volgens onze Waalse collega's de beslissing van Proximus niet zien aankomen.

Tussen de clubs en de partijen waren er afspraken gemaakt, maar die waren niet definitief. Hierdoor kon Proximus de stekker uit de onderhandelingen trekken. Anderlecht, Club Brugge en Charleroi zien hierdoor wel veel geld aan het neus voorbijgaan en moeten in deze al moeilijke coronatijden op zoek naar nieuw kapitaal.

Proximus stond onder meer op de shirts van de clubs en ook de Speler van de Maand Award was op naam van Proximus. Dat zal dus gaan verdwijnen. Waarom Proximus stopt als sponsor is nog niet honderd procent geweten. Maar de provider greep mis bij de voetbalrechten en heeft het zelf volgens andere bronnen ook niet gemakkelijk door de coronacrisis.

Update: Volgens Het Laatste Nieuws zal 1B volgend seizoen niet meer de ‘Proximus League’ heten. ‘Als 1B volgend seizoen nog bestaat, zal de competitie niet meer de Proximus League heten. In de huidige context verwacht de Pro League niet dat Belgacom dat engagement van ongeveer 200.000 euro per seizoen voortzet’, klinkt het.