Lokeren neemt afscheid: 'U was geweldig!'

21 april om 20:17

Voor Lokeren zit het er helemaal op. De club is failliet verklaard en stopt met bestaan. Op de officiële website heeft de club zelf nog een emotionele boodschap achtergelaten.

'Het einde van een tijdperk is aangebroken', valt er te lezen. 'Op 22 juni van dit jaar zou onze mooie club vijftig jaar geworden zijn. Net geen halve eeuw, maar wel 49 onvergetelijke jaren met historische momenten. Daknam: een plek waar clubliefde en voetbal elkaar vonden. Een stadion waar schitterende doelpunten werden gescoord. Een veld waar bloed, zweet en tranen vloeiden. Tribunes waar supporters hun helden zagen schitteren, maar ook vloekten als er niet gewonnen werd. 49 jaar pure passie voor dé club uit het Waasland: Sporting Lokeren.'

Ook de fans krijgen een boodschap te horen. 'Wij bedanken onze supporters die tot de laatste jaren trouw op post bleven. Met hun ongeziene clubliefde, tot het einde. Zij waren dé steunpilaar van Sporting Lokeren.'

Dankwoorden
'Wij bedanken alle spelers en coaches die ooit onze Tricolores gedragen hebben. Zij zorgden ervoor dat Lokeren een vaste waarde werd in het Belgische voetbal. Wij bedanken de duizenden vrijwilligers die wekelijks alles in het werk stelden om de club te helpen. Hun drijfveer? Clubliefde, alleen maar clubliefde', gaat de club verder.

'Wij bedanken onze werknemers die hier jarenlang met hart en ziel hebben gewerkt. Ondanks de moeilijke situatie en de beperkte middelen zorgden zij ervoor dat de club bleef draaien. Wij bedanken onze sponsors die door hun financiële hulp mee aan de wieg stonden van de successen die deze prachtige club heeft behaald. Wij willen iedereen bedanken die onze club een warm hart toedraagt. Sporting Lokeren, U was geweldig', besluit de club.