Ferran Jutgla meldt dat Spanje niet vreest voor de Rode Duivels op het EK

Jutgla over Rode Duivels: ''Geen mens in Spanje die angstig is voor de Belgen''

13 juni om 07:40
Laatste update: 13 juni om 07:43

et Jupiler Pro League-seizoen zit erop en het EK gaat bijna van start. Club Brugge-spits Ferran Jutgla schatte de kansen van de Rode Duivels op het EK in. Bovendien gaf de aanvaller een kijkje in de Spaanse media.

Volgens de spits is de Spaanse media niet ondersteboven van de Rode Duivels. ''Er is geen mens in Spanje die angstig is om tegen de Belgen uit te komen. Toen Eden Hazard nog op zijn top was - voor zijn transfer naar Real Madrid - wilden de Spanjaarden België graag vermijden, maar die schrik is nu verdwenen. Sterker nog: als ik de Spaanse kranten lees, is er nauwelijks aandacht voor jullie als outsider'', vertelde Jutgla aan Het Nieuwsblad.

Jutgla ziet wel potentie in het team van Domenico Tedesco. ''Als je het mij vraagt, is dat vreemd: ik vind België een gevaarlijke tegenstander. Het is niet meer zoals een paar jaar geleden, maar het blijft toch een geweldige selectie. Weet Tedesco er een hecht geheel van te maken, dan kan er veel, maar in Spanje zien we België dus niet als een potentiële winnaar''. zei Jutgla.

Met verbazing wordt gekeken naar het ontbreken van Courtois. ''Ook wel door de kwestie-Courtois: België gaat niet met zijn beste ploeg naar Duitsland, aangezien Courtois als beste keeper ter wereld ontbreekt'', aldus Jutgla.

De Rode Duivels zitten in de EK-groep met Oekraïne, Roemenië en Slowakije.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.