“We vergelijken Rode Duivels een beetje met Borussia Dortmund"

13 juni om 13:29

Hoe kijken onze buurlanden naar de Rode Duivels? Hannes Wolf (ex-KRC Genk) ziet luxe bij de Belgen, al wordt een finaleplaats lastig.

"Het zou niet normaal zijn dat België de finale haalt, vinden we in Duitsland - daarvoor zijn andere landen te sterk", aldus Wolf bij Het Nieuwsblad. "Jullie hebben ook die traditie niet. Maar wij zijn de laatsten om jullie te onderschatten. We stellen bovendien met verwondering vast dat jullie Openda, die in de Bundesliga alles kapot speelt, op de bank kunnen houden. Dat is luxe. Grote luxe."

België kan dus voor de verrassing zorgen. "We vergelijken België een beetje met Borussia Dortmund in de Champions League: niet de beste ploeg, toch een kanshebber. Op voorwaarde dat elk individu het niveau van de key players haalt: het zal niet alleen van De Bruyne mogen komen. Jullie hebben keuze te over. En Tedesco kan dat goed managen. In Duitsland schatten we hem hoog in."

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.