Roept Tedesco Castro-Montes nog op voor EK Rode Duivels?

Roept Tedesco Castro-Montes nog op voor EK Rode Duivels? “Opties”

12 juni om 12:59

Woensdagochtend om 10 uur vertrokken de Rode Duivels met vlucht SN1163 vanuit Zaventem richting Stuttgart. Met 24 spelers aan boord en zonder extra verdediger is er enige zorg over de huidige opstelling. Chef sport bij Het Belang van Limburg blikt vooruit. 

“Met 24 Rode Duivels naar Duitsland, als dat maar goed komt”, schrijft hij in de krant. Tijdens het EK zullen de Rode Duivels, die in het Schlosshotel Monrepos in Ludwigsburg verblijven, voornamelijk per trein reizen naar Frankfurt en Keulen. De keuze voor het vliegtuig naar Stuttgart was om snel ter plaatse te zijn en extra vermoeidheid en mogelijke blessures te vermijden. 

“Domenico Tedesco kan elke nieuwe blessure inderdaad missen als kiespijn.” Thomas Meunier, Axel Witsel, Jan Vertonghen en Arthur Theate hebben allemaal te maken met blessures. Momenteel zijn er slechts vier volledig fitte verdedigers beschikbaar: Timothy Castagne, Wout Faes, Zeno Debast en Maxim de Cuyper.

Bondscoach Tedesco heeft nog geen vervanger opgeroepen voor de geblesseerde Meunier, tenzij hij het hele EK moet missen volgens een UEFA-dokter. In dat geval zou Alessio Castro-Montes een optie kunnen zijn. Dat schrijft Het Belang van Limburg. De chef sport concludeert met een treffende metafoor. “Wie wil toveren, kan dat niet alleen met een toverstokje. Je hebt ook een hoge hoed, een konijn, goocheltouw, magische dobbelstenen en een zaag nodig. Meerdere attributen, meerdere opties. Die zien we momenteel niet in de verdediging van de Rode Duivels.”

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.