Tagliafico in beeld bij Barça: 'Lijntjes uitgegooid, maar nog niet niet naar Ajax'

Tagliafico in beeld bij Barça: 'Lijntjes uitgegooid, maar nog niet niet naar Ajax'

21-04-2020 13:17
1

Nicolás Tagliafico staat er wel degelijk goed op bij FC Barcelona, stelt Ajax-watcher Marco Timmer. De Voetbal International-journalist heeft in Amsterdam én in Spanje navraag gedaan, nadat de naam van de Argentijnse linksback onlangs opdook in het Spaanse Mundo Deportivo.

Volgens Timmer zijn er al 'lijntjes uitgegooid' vanuit Catalonië. "Alleen nog niet richting Amsterdam en richting Marc Overmars. Die heeft bevestigd dat geen enkele club zich gemeld heeft voor Tagliafico. Maar dat hij zelf een stap wil maken, is duidelijk. Ik verwacht ook dat hij één van de spelers is die zal gaan", vertelt hij.

Voordat Barça zich serieus bij Ajax meldt, zal er echter het een en ander moeten gebeuren: de Catalanen beschikken met Jordi Alba en Junior Firpo over twee linksbacks en minstens één van hen zal moeten vertrekken, voordat Tagliafico in beeld komt.

De linksback heeft echter zijn contacten in Camp Nou: ex-ploeggenoot Frenkie de Jong en landgenoot Lionel Messi. "Als hij zijn droom waar kan maken en Barcelona wil hem, als vervanger of stand-in van Alba, dan kan ik me voorstellen dat ene meneer Messi een goed woordje voor hem heeft gedaan."