Voorzitter krijgt stadionverbod & boete voor Stijnen: 'Belachelijk, ga in beroep'

Voorzitter krijgt stadionverbod & boete voor Stijnen: 'Belachelijk, ga in beroep'

18-04-2020 13:57
9

Tijdens Thes Sport – Patro Eisden ging het in oktober van vorig jaar mis. Onder meer Patro-voorzitter Salar Azimi en trainer Stijn Stijnen vielen op. De twee moeten nu boeten.

De voetbalcel van het ministerie van binnenlandse zaken boog zich vrijdag over de zaak. Het was van oordeel dat Azimi en Stijnen te ver gingen tijdens de ruzie na de match. Azimi krijgt een stadionverbod van vijf maanden. Stijnen moeten dan weer een boete betalen van 3.000 euro.

Bij Het Belang van Limburg reageerde Azimi op de uitspraak.  “Ik wist nog van niets. Ik zat vier maanden vast in Dubai en ben pas vier dagen thuis. Er wachten hier nog kilo's post. Als die vijf maanden kloppen, vind ik dat een zware straf. Volgens mij worden hier de verkeerde mensen aangepakt. Wat met zij die mijn vlag verbrandden en beledigende taal naar mij en mijn familie riepen? Ik verwacht dat de club in beroep zal gaan.”

Stijnen gaat zeker in beroep. ““Het is te belachelijk voor woorden. Ik heb gedaan wat de mensen van de veiligheid mij vroegen. Om een confrontatie met het thuispubliek te vermijden, heb ik het veld overgestoken. Ik zal in beroep gaan.”