Verstraete wil ooit terugkeren naar KV Oostende en doet zijn duit in het zakje

Verstraete wil ooit terugkeren naar KV Oostende en doet zijn duit in het zakje

Gepubliceerd: donderdag 16 april 2020 om 21:02do 16-04-2020 om 21:02

Laatste update: donderdag 16 april 2020 om 21:07do 16-04-2020 om 21:07

Het hart van Birger Verstraete klopt nog steeds voor KV Oostende. Dat liet de middenvelder afgelopen weekend zien door 10.000 euro te storten in het door ex-spelers Berrier en Siani opgerichte spaarfonds.

De 26-jarige Verstraete, momenteel aan de slag in Duitsland bij FC Keulen, zette zijn eerste voetbalstapjes bij Oostende. "Sinds de derde kleuterklas ben ik aan de club verbonden. Als jeugdspeler tot mijn vijftiende, later ook als jeugdtrainer - véél van mijn spelertjes dreigen straks zonder club te vallen bij een faillissement", vertelde Verstraete aan Het Laatste Nieuws.

"Jarenlang heb ik recht tegenover de hoofdtribune gewoond, terwijl ik vroeger zeven dagen op zeven op De Schorre (jeugd- en oefencomplex, red.) te vinden was. Na de match voetbalden we altijd op het eerste veld. Net daarom dat ik ook mijn bijdrage wou leveren nu de club dreigt te verdwijnen - een gedachte waar ik weiger bij stil te staan."

Verstraete sluit niet uit dat hij ooit terugkeert naar Oostende. "Dat is voor mij een uitgemaakte zaak. Het zit in mijn hoofd, ik ben honderd procent zeker dat ik bij KVO nog zal terugkeren. Die club is een deel van mijn leven. Nu is het evenwel nog te vroeg: mijn carrière zit in de lift, ik heb zonet een hele mooie stap gezet. Ondanks de weinige speelkansen momenteel, ben ik niet van plan om op te geven. In mijn carrière zag de situatie er vaker véél slechter uit dan nu. En telkens weer ben ik rechtgekrabbeld", besloot Verstraete.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws