UPDATE: Er is een voorstel voor wedstrijden achter gesloten deuren

UPDATE: "Er is een voorstel voor wedstrijden achter gesloten deuren"

15-04-2020 18:14 Laatste update: 19:06
44

De coronacrisis blijft zinderen in ons land. De Belgische regering wil de besmettingen blijven inperken, maar dat heeft zo ook zijn gevolgen voor het Belgische voetbal.

Het is vooralsnog onduidelijk of er überhaupt nog gevoetbald zal worden dit seizoen. De Pro League zou alvast het seizoen willen eindigen, maar krijgt met heel wat druk van de UEFA te maken. Wel lijkt al vast te staan dat, als er toch nog gevoetbald wordt, het zonder fans zal gebeuren.

Zo kondigde Premier Sophie Wilmès woensdag op haar persconferentie een stevige maatregel aan. "Er staat nu al vast dat er tot 31 augustus geen massa-evenementen zullen plaatsvinden, zoals festivals", klonk het. "Eerder heb ik al regels voor de bedrijfsleden in herinnering gebracht. Die blijven van toepassing tot er iets anders wordt beslist, sector per sector."

Duidelijkheid over het voetbal werd er niet gegeven, maar de kans is bijzonder groot dat ook voetbalwedstrijden tot 'massa-evenementen' worden gerekend. Dat zou betekenen dat we dit seizoen geen voetbal met fans meer te zien krijgen, maar ook de start van komend seizoen zonder fans zal zijn.

Update: Bij L'Avenir heeft Minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem een reactie gebracht over de toekomst van het Belgisch voetbal. "Er is een voorstel op tafel om de wedstrijden achter gesloten deuren te laten plaatsvinden. Dat wordt op de veiligheidsraad van volgende week, 24 april, bekeken", klonk het.