Toch nog JPL-voetbal dit seizoen? Het gevoel is gecreëerd bij de clubs

Toch nog JPL-voetbal dit seizoen? "Het gevoel is gecreëerd bij de clubs"

15-04-2020 08:00 Laatste update: 08:02
10

De Pro League zal op de Algemene Vergadering van 24 april beslissen of er dit seizoen nog gevoetbald wordt. Die kans lijkt klein, al sluit Hein Vanhaezebrouck het niet uit. Zeker niet omdat onder meer RSC Anderlecht en KAA Gent opnieuw aan het trainen zijn.

Vanhaezebrouck hoopt eerst en vooral dat er snel een definitieve beslissing valt wat betreft het al dan niet verderzetten van het voetbalseizoen. "Het beste zou natuurlijk zijn dat er eindelijk duidelijkheid komt over het vervolg van de competitie. Want de enige reden waarom die topclubs die trainingen nog organiseren, is om klaar te zijn voor als er eventueel toch nog wordt doorgespeeld", vertelt hij in Het Nieuwsblad.

Naast Anderlecht en Gent besliste ook KRC Genk om in kleine groepjes opnieuw te gaan trainen. Stilaan houdt men er volgens Vanhaezebrouck rekening mee dat er alsnog gevoetbald wordt deze jaargang. "Ik zie dat niet gebeuren, maar door de beslissing van de Pro League een dikke week uit te stellen - tot 24 april - is het gevoel gecreëerd dat het nog kan."