Als we pas met Kerstmis kunnen voetballen, hebben we een probleem

"Als we pas met Kerstmis kunnen voetballen, hebben we een probleem"

13-04-2020 11:30
5

De coronacrisis richt veel financiële schade aan bij de Belgische clubs, vooral dan bij de 'kleintjes'. Eupen is echter nog niet bang. Algemeen directeur Christoph Henkel weet dat de Panda's voorbereid zijn op deze situatie, al mag die niet te lang duren.

"Belangrijk was dat we zo snel mogelijk een perspectief kregen op hoe het verder moet", aldus Henkel bij Sport/Voetbalmagazine. "Mentaal hadden wij al afscheid genomen van dit seizoen. Ons doel, het behoud, was bereikt. Wat nu telde, was het voorbereiden van volgend seizoen. Misschien gaan we in de zomer terug van start zonder publiek, of in de herfst met publiek. Als we pas met Kerstmis terug kunnen voetballen, hebben we een probleem."

Eupen heeft heel wat reserves in kas. "Economisch hebben we altijd zeer voorzichtig gewerkt. Dat laat ons toe om tot het einde van het seizoen de lonen door te betalen, ongeacht de beslissing om de competitie te hervatten of definitief te stoppen. Onze verliezen zijn kleiner dan bij de grotere clubs, die veel inkomsten aan toeschouwersaantallen missen. Omdat wij relatief weinig toeschouwers hebben, weegt dat deel van de inkomsten niet zo zwaar op ons budget."