Bornauw in de wolken: Een eer om met hem te worden vergeleken

Bornauw in de wolken: "Een eer om met hem te worden vergeleken"

11-04-2020 16:15
6

Sebastiaan Bornauw was bezig aan een uitstekend seizoen bij FC Keulen. De ex-speler van Anderlecht werd meteen een vaste basispion bij de promovendus. Her en der wordt hij zelfs al vergeleken met zijn adviseur Daniel Van Buyten.

Van Buyten kwam via het bescheiden Hamburger SV bij het grote Bayern München terecht. "Ik moet ook nog een lange weg afleggen", geeft Bornauw aan op de website van de Bundesliga. "Het is moeilijk om met hem vergeleken te worden, want hij heeft zo'n grote carrière gehad. Het is dus een eer voor mij, want Van Buyten is iemand die ik bewonder als speler en als persoon."

Dit seizoen startte Bornauw in 21 van de 25 wedstrijden voor Keulen. "Ik heb genoten van ieder moment. Ik ben heel blij dat ik in de Bundesliga mag spelen en heb me snel aangepast. Ik voel me hier thuis. Het is schitterend om in Duitsland te mogen spelen bij zo'n fantastische club."

Nochtans heeft Bornauw het niet altijd even makkelijk. "Tegen Robert Lewandowski heb ik de grootste moeite gehad. Hij is heel intelligent. Soms kan je hem tien minuten vergeten en dan is hij je plots voorbij met een perfecte loopactie. Hij heeft maar één kans nodig om te scoren, dat is zijn grote kracht."