Ook slecht nieuws voor Moeskroen, club grijpt naast een proflicentie

Ook slecht nieuws voor Moeskroen, club grijpt naast een proflicentie

Gepubliceerd: woensdag 8 april 2020 om 17:31wo 08-04-2020 om 17:31

Laatste update: woensdag 8 april 2020 om 17:44wo 08-04-2020 om 17:44

Na Lokeren heeft ook Royal Excel Moeskroen woensdag slecht nieuws gekregen. De club uit Eerste Klasse A heeft geen licentie gekregen en dreigt daardoor te degraderen.

Dat heeft Moeskroen laten weten via de officiële kanalen. De licentiecommissie lijkt zich vooral vragen te stellen bij de bedoelingen van aandeelhouder Pairoj Piemponsant. Die was naar verluidt van plan om nieuwe investeerders bij de club te halen, maar door de coronacrisis is hij er niet in geslaagd om die onderhandelingen af te ronden. 'Toen ons dossier moest worden ingediend, konden we de continuïteit van de club dus niet garanderen', geeft de club aan.

Moeskroen gaf echter ook meteen mee dat het in beroep gaat tegen de beslissing en naar het BAS trekt. "We hebben er alle vertrouwen in dat de licentie via het BAS verkregen zal worden", zegt sterke man Patrick Declerck. "We zijn nog steeds optimistisch dat we zullen slagen in ons opzet ondanks de grote moeilijkheden als gevolg van de wereldwijde gezondheidscrisis."

Als Moeskroen uiteindelijk toch geen licentie krijgt, betekent dat ook dat Waasland-Beveren (bij het behalen van een licentie) niet degradeert uit Eerste Klasse A. Op 10 mei zal het BAS uiterlijk oordelen.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws