JPL-spelers bundelen krachten: 'Kompany, Mignolet, Vadis, Haroun willen inspraak'

JPL-spelers bundelen krachten: 'Kompany, Mignolet, Vadis, Haroun willen inspraak'

Gepubliceerd: woensdag 8 april 2020 om 14:05wo 08-04-2020 om 14:05

De Jupiler Pro League is een nieuwigheid rijker, een spelersraad. Deze kwam woensdag een eerste keer samen. Onder meer Simon Mignolet (Club Brugge), Vadis Odjidja (AA Gent), Faris Haroun (Antwerp)  en Vincent Kompany (RSC Anderlecht) vertegenwoordigen de spelers van de Jupiler Pro League.

Het Nieuwsblad meldt dat de spelers van de Jupiler Pro League tijdens de coronacrisis op het idee kwamen om hun krachten te bundelen. De bal ging aan het rollen toen de bestaande spelersvakbond Sporta via WhatsApp contact had met de spelers van de profclubs.

De vertegenwoordigen van de 24 profclubs in ons land stelden een centrale raad in. Daar zitten in totaal 15 spelers in. Naast Mignolet, Odjdija, Haroun en Kompany gaat het om Zinho Vanheusden (Standard), Sébastien Dewaest (KRC Genk), Hendrik Van Crombrugge ( RSC Anderlecht), Igor De Camargo (KV Mechelen, Davy De fauw (Zulte Waregem), Jérémy Taravel (Cercle Brugge), Siebe Blondelle (KAS Eupen), David Hubert (Oud-Heverlee Leuven), Glenn Neven (Lommel), Joren Dom (Beerschot) en Guillaume François (Virton).

De raad schoot meteen in actie met een open brief. Via de brief open ze dat de Pro League, de voetbalbond en de verschillende overheden de raad officieel erkennen. Op termijn wil de spelersraad invloed hebben in kwesties die het Belgische voetbal aangaan.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws