OFFICIEEL: STVV ziet extra geld in de kassa komen, Endo definitief weg

OFFICIEEL: STVV ziet extra geld in de kassa komen, Endo definitief weg

Gepubliceerd: dinsdag 7 april 2020 om 11:52di 07-04-2020 om 11:52

Laatste update: dinsdag 28 april 2020 om 13:49di 28-04-2020 om 13:49

Door de coronacrisis zitten heel wat Belgische clubs met de handen in het haar. De komende tijd zal elke euro meerdere keren worden omgedraaid alvorens tot uitgaven over te gaan. In deze barre periode krijgt Sint-Truiden een erg welgekomen opsteker.

Het ziet ernaar uit dat STVV binnenkort 1,7 miljoen euro extra mag bijschrijven op de spaarrekening. Volgens het Duitse Kicker is VFB Stuttgart van plan om de optie in het huurcontract van Wataru Endo te lichten. Dat zou de technisch directeur van de club bevestigd hebben aan het blad. Endo wordt sinds deze zomer verhuurd door STVV aan Stuttgart.

De 27-jarige Japanner deed het in zijn huurperiode bij Stuttgart, dat in de 2. Bundesliga uitkomt, niet onaardig. Dertien keer mocht hij meevoetballen, waarin hij één keer een doelpunt wist te maken. Endo zette begin 2019 de overstap van zijn thuisland naar Sint-Truiden. Bij de Kanaries schipperde de middenvelder zowat tussen basis en bank.

Update: STVV liet ondertussen weten dat de deal met Vfb Stuttgart officieel rond is. 'Endo speelde dit seizoen op huurbasis bij de Duitse club. Zijn prestaties op en langs het veld bleken zeer overtuigend waardoor de aankoopoptie in zijn huurcontract werd gelicht. De club wenst Wataru veel succes met zijn verdere carrière en dankt hem voor de geleverde prestaties bij de Kanaries', klinkt het bij STVV

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws