Losada hoopt nog op finale, mét publiek: Dat is niet eerlijk tegen OH Leuven

Losada hoopt nog op finale, mét publiek: "Dat is niet eerlijk tegen OH Leuven"

Gepubliceerd: zaterdag 4 april 2020 om 13:39za 04-04-2020 om 13:39

De wedstrijd die de Belgische voetbalfan nu al weken het meest begeestert, is die tussen Oud-Heverlee Leuven en K. Beerschot V.A. Aan de uitkomst van dat promotieduel hangt immers de hele organisatie voor het komende seizoen vast. Wordt de terugwedstrijd van de finale nog gespeeld? Hernan Losada bidt van wel.

"Een finale is toch iets anders dan een gewone competitiematch", geeft de Beerschot-trainer de hoop nog niet op bij Sporza. Als het duel alsnog zou doorgaan, lijkt het echter uit den boze dat dat met publiek zal zijn. "Het lijkt me raar om die zonder publiek te spelen. Het is ook niet eerlijk tegenover OH Leuven", toont Losada zich ruiterlijk. "Het is niet aan mij om daarover iets te zeggen, maar er zitten genoeg mensen met verstand in de Pro League om hierover te beslissen."

Stel dat OHL-Beerschot er toch van komt: hoe bereid je zo'n wedstrijd in hemelsnaam voor, na een lange periode van inactiviteit? "We proberen onze spelers mentaal en fysiek zo scherp mogelijk te houden", legt Losada uit. "We bekijken alles week per week en zelfs dag per dag, net als de Pro League en de KBVB."

"Wij proberen intussen onze spelers zo scherp mogelijk te houden, zowel mentaal als fysiek. Maar het zal niet meer hetzelfde zijn als vier of vijf weken geleden, toen we in een flow zaten. Het momentum is nu weg, we zullen weer vanaf nul opnieuw moeten opbouwen", eindigt Losada somber. Beerschot won de heenwedstrijd op het Kiel met 1-0.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws