KBVB onderzoekt relatie Wagner met Beerschot: “Intern onder de loep nemen”

KBVB onderzoekt relatie Wagner met Beerschot: “Intern onder de loep nemen”

Gepubliceerd: dinsdag 31 maart 2020 om 09:46di 31-03-2020 om 09:46

Bondsprocureur Kris Wagner en Beerschotondervoorzitter Walter Damen begonnen een website rond de coronacrisis. De Koninklijke Belgische Voetbalbond stelt echter vragen bij de samenwerking en zal de zaak onderzoeken, dat meldt Het Laatste Nieuws.

Wagner en Damen werken aldus samen. “De KBVB distantieert zich van deze samenwerking. Als voetbalbond moeten we ten allen tijde onpartijdig blijven. Alle leden dienen het bondsreglement en de ethische code na te leven. We zullen deze zaak intern onder de loep nemen”, klinkt het bij de KBVB.

Wagner en Beerschot komen elkaar ook tegen bij bijvoorbeeld tuchtzaken. Door de samenwerking kan daardoor de onpartijdigheid in vraag worden gesteld. “Ik wil in deze moeilijke periode mijn steentje bijdragen. Dat probeer ik door hulpbehoevende mensen in contact te brengen met mensen die kunnen helpen. Is dat dan zo verkeerd?”, laat Wagner weten.

Op de voetbalbond spraken Wagner en Damen al een paar keer met elkaar. “Daardoor hebben we een goede verstandhouding. Uiteraard zullen sommige mensen daar vraagtekens achter plaatsen, maar dat is dan hun probleem. Ik doe dit puur om mensen te helpen. Bovendien: de Pro League en voetbalbond zitten toch ook met elkaar verweven? Daarom snap ik de controverse niet goed”, aldus Wagner

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws