Anderlecht zal kansen niet tegenhouden: “Als Barcelona komt, blokkeren we niemand”

Anderlecht zal kansen niet tegenhouden: “Als Barcelona komt, blokkeren we niemand”

14-03-2020 07:28
17

RSC Anderlecht focust zich volledig op de jeugd. Dat zorgt er echter wel voor dat enkele grote talenten nadrukkelijk in beeld komen bij Europese (top)clubs. Volgens beloftentrainer Craig Bellamy is Anderlecht een ‘selling club’.

“Altijd geweest”, begint Bellamy. Net zoals elke club in België of Nederland dat is. Met uitzondering van de hele Premier League, de grote twee uit Spanje en wat andere clubs is iedereen ‘a selling club'. Je moet je plek kennen. En Anderlecht kan simpelweg niet leven van de Jupiler Pro League, hier zit het grote geld niet. Dus moet je verkopen.”

Volgens Bellamy is het verkopen van jonge talenten de makkelijkste manier om geld te verdienen. “Dat is de simpelste manier om winst te maken. Het is niet realistisch om te denken dat je beloftevolle jongeren vijf jaar kunt houden. Die tijden zijn voorbij. Maar we moeten die spelers wel kansen geven. Dan blijven ze wél even.”

Enkele talenten worden genoemd bij grote Europese topclubs. Jérémy Doku maakt bijvoorbeeld veel indruk de laatste weken. “Als FC Barcelona komt, gaan we niemand blokkeren. Maar dan moeten we ervoor zorgen dat de opvolging klaar staat. En we hebben ongelofelijke spelers binnen de jeugdwerking, dus...”