KAA Gent-voorzitter De Witte: “Ernstig nadenken op Europees niveau”

KAA Gent-voorzitter De Witte: “Ernstig nadenken op Europees niveau”

13-03-2020 13:23 Laatste update: 13:29
6

De laatste speeldag van de reguliere competitie in de Jupiler Pro League is afgelast. KAA Gent-voorzitter Ivan De Witte laat zich tegenover Het Nieuwsblad uit over de situatie.

“Deze maatregelen liggen in de lijn van onze verwachtingen en dit hadden we eigenlijk trouwens intern ook al doorgenomen”, begint De Witte. “En ik vind dit ook op zich zonder meer een goede beslissing, uiteraard. Voetbal is de belangrijkste bijzaak in het leven maar de gezondheid van de mensen en de economische belangen van onze maatschappij blijft veel belangrijker.”

Wat zal er nu gebeuren? “Eerst moeten we de laatste speeldag van de reguliere competitie nog proberen af te werken. Maar ook daar moeten we het verdere verloop van deze gezondheidscrisis afwachten. Ik wil dan ook niet ingaan op eventuele hypotheses. Voetbal is en blijft een belangrijke bijzaak en ik vind dat we nu geen tekenen van opportunisme moeten – zoals in Beveren gisteren – vertonen.”

De Witte kijkt ook verder. “Ik begrijp de sportieve impulsen maar de maatschappelijke orde staat voorop. Het EK afgelasten ligt niet in mijn bevoegdheid maar ik vind wel dat we nu ook op Europees niveau ernstig moet nadenken. De Nations Group enz. Misschien moet er wel wat geschoven worden in de agenda zodat er misschien ruimte ontstaat voor nationale federaties.”