De Witte ziet problemen bij KAA Gent: “Daar kunnen we niet omheen”

De Witte ziet problemen bij KAA Gent: “Daar kunnen we niet omheen”

10-03-2020 09:44

KAA Gent zit in een dipje. De 1-4 mokerslag in eigen huis tegen Sporting Charleroi kwam hard aan. Tegenover Het Laatste Nieuws duidt Ivan De Witte enkele problemen aan bij de Buffalo’s.

KAA Gent kampt met een nul op zes. “We kunnen niet om de blessures van een paar sleutelspelers heen. Maar ook decompressie kan een rol spelen. We zagen dat de spelersgroep zich enorm oplaadde voor de terugwedstrijd tegen AS Roma. De overtuiging dat we ons konden kwalificeren, was er. Mentaal en qua wilskracht zat het toen op zenit.”

“Als je het op een schaal op 10 zou uitdrukken, zat de groep zeker op 9. Als je mentaal zo sterk opbouwt, kan er een terugval zijn als je niet in je opzet slaagt. Daar kan een verklaring liggen voor wat tegen Cercle en Charleroi gebeurde. Het lag niet aan een tekort aan inzet. Decompressie is iets wat je overkomt, ook al ben je je daar zelf niet altijd van bewust.”

De Witte liet Thorup en zijn spelersgroep met rust. “Ik heb altijd de gewoonte om zoiets te laten bezinken. We hebben wel ons wekelijks gesprek met onze trainer, de mogelijkheid bestaat dat we de volgende dagen ook met de spelers rustig gaan samenzitten. We moeten nu vooral de rangen goed sluiten. Ons zorgen maken zou het slechtste zijn wat we nu kunnen doen.”