Weinig geloof in titel voor Gent: ‘Dat zie je toch niet bij Club Brugge’

Weinig geloof in titel voor Gent: ‘Dat zie je toch niet bij Club Brugge’

09-03-2020 16:46 Laatste update: 16:51
14

Club Brugge heeft op één speeldag van het einde het puntenrecord in de reguliere competitie (70 punten) al te pakken. Dichtste achtervolger KAA Gent heeft al vijftien punten achterstand. Volgens Gert Verheyen is die kloof te groot om nog te dichten.

'Een titelstrijd krijgen we niet. AA Gent hoopte om de kloof met Club in de reguliere competitie te beperken tot maximaal tien punten. Met vijftien punten is dat verschil nu al onoverbrugbaar. Weg spanning dus, althans voor het kampioenschap', roept Verheyen Club Brugge in Het Nieuwsblad nu al uit tot de nieuwe kampioen.

Zo miste achtervolger Gent te veel sterkhouders, aldus Verheyen. 'Opvallend is toch dat de afwezigheid van of Kums, of Odjidja, bovenop het ontbreken van Depoitre en Yaremchuk, een te grote aderlating blijkt voor dit AA Gent. Ondanks de grotere kern die het dit seizoen heeft. Week na week niet op zijn sterkst kunnen spelen, heeft zich gewroken in de resultaten.'

Bovendien zag Verheyen hoe de Gent-defensie serieuze steken liet vallen. 'Dat zie je toch niet bij Club Brugge. Ook al scoren ze daar eens wat moeilijker, achterin staat het nog steeds als een huis. Bij AA Gent zakten ze er nu door tegen Charleroi, dat straks niet het lelijke eendje van Play-off 1 wordt', besluit de analist.