UPDATE: 'Lokeren vergadert tot vroege uurtjes over financiële situatie'

UPDATE: 'Lokeren vergadert tot vroege uurtjes over financiële situatie'

08-03-2020 20:58 Laatste update: 09-03-2020 22:15
16

Sporting Lokeren heeft mogelijk vers geld gevonden. Voorzitter Louis De Vries sloot een een principe-akkoord met Le Hafia FC, een ploeg uit Guinee. Dat meldt Guineegoal.

Lokeren staat op de rand van het faillissement. Al probeert het bestuur van Lokeren dat nog bij hoog en laag te ontkennen. Toch zocht De Vries de voorbije weken naar vers kapitaal om het voorbestaan van de club te vrijwaren.

Mogelijk heeft De Vries nu zijn geldschieter gevonden. Met Hafia FC ondertekende de voorzitter van Lokeren op 4 maart een principe-akkoord. Daarin zou staan dat Lokeren geld krijgt van de club uit Guinee.

Hafia FC speelt niet zomaar voor Sinterklaas. Het wil via Lokeren spelers in de picture krijgen op Europese bodem. Lokeren zou jonge talenten van Hafia een kans moeten geven in België. De twee clubs zouden ook gaan samenwerken op het gebied van trainen.

Toch is er nog geen echte witte rook op Daknam. Een principe-akkoord is immers nog geen getekend contract. Mogelijk volgt dat wel in de komen dagen/weken.

Update: Lokeren organiseert maandagavond een Raad van Bestuur, waar naar geld wordt gezocht om de bondsschulden te betalen. Dat meldt Sporza. Lokeren heeft nog tot woensdag om geld te vinden, anders lijkt een faillissement onafwendbaar.

De Raad van Bestuur zou daardoor nog wel tot de vroege uurtjes kunnen duren. Er wordt dinsdag een officieel communiqué van de club verwacht, met goed of slecht nieuws.