Ondanks coronavirus gaat bekerfinale Antwerp - Club Brugge door: Voorlopig ...

Ondanks coronavirus gaat bekerfinale Antwerp - Club Brugge door: "Voorlopig ..."

05-03-2020 07:28
10

Terwijl het coronavirus een grote impact heeft op de Serie A blijft de bal voor publiek nog rollen in België. Toch houdt men bij de Belgische Voetbalbond ook rekening met het feit dat het coronavirus ook hier gevolgen kan hebben. Ook voor de bekerfinale.

Op 22 maart kijken Club Brugge en Antwerp elkaar recht in de ogen tijdens de bekerfinale van dit jaar. Ook de supporters houden het onderling beter tot naar elkaar kijken. “Maatregelen zoals in Italië zijn hier voorlopig niet nodig. Wij vragen wel aan alle toeschouwers om de aanbevelingen van de overheid in acht te nemen. Dus: handen wassen en een match best fysiek overslaan als je je niet te best voelt”, stelt Stijn Van Bever, woordvoerder van de Pro League in Het Belang van Limburg.

De bekerfinale met 50.000 fans in de tribune komt voorlopig niet in het gedrang. "Ik zeg wel: voorlopig", aldus woordvoerder van de voetbalbond Stefan Van Loock. "Hier is geen procedure voor, dit is een uitzonderlijke situatie. Wij hebben van overheidswege nog niets gehoord, maar als zij van oordeel zijn dat het niet zal kunnen doorgaan, zullen we ons daarbij moeten neerleggen."

Aankomende maandag is er een onderhoud over de bekerfinale tussen Antwerp en Club Brugge. Tijdens een coördinatiemeeting wordt er ook over de veiligheid van en rond de match gesproken.