Heel wat incidenten in Genk - Club Brugge: '2 keer rood en penalty'

Heel wat incidenten in Genk - Club Brugge: '2 keer rood en penalty'

01-03-2020 18:43
60

Het duel tussen KRC Genk en Club Brugge was er één op het scherpst van de snee, met heel wat incidenten. Het zorgde ook niet meteen voor een wedstrijd met mooi voetbal.

Zo was er de vermeende elleboogstoot van Eder Balanta, die volgens Hannes Wolf rood verdiende. Dat vindt ook Peter Vandenbempt. "Dat is zo gevaarlijk", zuchtte de Nederlander bij Play Sports. Dit is je onderarm gebruiken als hefboom. Je kunt zo iemand doodslaan. Blijkbaar wordt dat toch in het voetbal geaccepteerd."

De analist zalfde meteen daarop ook meteen. "Dit is niet alleen in België. In Engeland hebben we zo’n zaken ook gezien. Ik wil Balanta nog het voordeel van de twijfel geven en dat hij niet weet waar Dewaest zich bevindt", klonk het.

Penalty of niet?
Daarop was er nog een handsbal van Mats Rits, waar geen strafschop uit voorkwam. "De vraag is of dit een natuurlijke beweging van Rits is of niet", gaf Marc Degryse aan. "Eigenlijk niet, hé. De arm van Rits is vrij hoog. Hier zijn zeker al strafschoppen voor gegeven. Ik vind het zelf ook een penalty", aldus Degryse.

"Het probleem is dat de scheidsrechters hier niet consequent in zijn. Dit is toch interpretatie. De VAR gaat ook zeggen dat dit geen honderd procent fout is en grijpt daarom niet in", besloot hij.

Doodschop
Ook Genk kwam goed weg. Zo kreeg Charles De Ketelaere een doodschop te verwerken van Eboue Kouassi. Die kreeg er zelfs geen kaart voor. "Dat is met een techniek van iemand een been te willen breken. Als dit in het echte leven gebeurt, loop je naar het dichtstbijzijnde politiekantoor", haalde Mulder uit. "Dit is altijd een rode kaart. Dit is de duidelijkste fase", besloot hij.