Courtois vlijmscherp voor Spaanse pers: Daar mag je niet mee lachen

Courtois vlijmscherp voor Spaanse pers: "Daar mag je niet mee lachen"

Gepubliceerd: vrijdag 28 februari 2020 om 20:15vr 28-02-2020 om 20:15

Thibaut Courtois is nu ook een ster bij Real Madrid. In januari werd hij zelfs verkozen tot beste speler van de maand. Courtois is na een moeilijk begin nooit zijn vertrouwen kwijt geraakt.

"Het is een mooie trofee die aantoont dat ik goed bezig ben", vertelt Courtois bij Eleven Sports. "Ik heb het gevoel dat ik op hetzelfde niveau zit als op het WK 2018, waar ik verkozen werd tot beste doelman. Of misschien een nog hoger."

Nochtans schreven de media hem na zijn transfer kapot. Er werd zelfs gezegd dat hij leed aan paniekaanvallen. "In de media worden vaak spelletjes gespeeld. Ze mogen me gerust een slechte keeper vinden, maar je mag niet lachen met paniekaanvallen. Er zijn veel mensen die het echt mentaal lastig hebben en tegenover hen getuigt het ook van weinig respect."

De kritiek raakt hem echter niet. "Ik trek me dat niet aan. Als het goed gaat prijzen ze je de hemel in. Maak je een fout noemen ze je de slechtste keeper ter wereld. Maar ik ben mentaal sterk. Ik weet uit welke richting de kritiek kwam. Ik weet van mezelf wanneer ik goed train en wanneer slecht, alles wat er van buitenaf gezegd wordt, interesseert me niet."

"Toch vind ik dat de media soms te ver gaat", besluit hij. "Wij voetballers zijn ook maar mensen en het is niet zo dat we alles moeten accepteren omdat het onze job is. De media mag af en toe wat meer respect tonen."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Spelers geboren in de jaren '80, '90 en '00. Wat is jouw perfecte voorhoede? Je mag maar één speler per generatie kiezen!

A post shared by Voetbalprimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Poll

Is Courtois momenteel de beste doelman ter wereld?

(1314 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws