Parket wil dat Amat van Eupen nog extra boet na rode kaart tegen Anderlecht

Parket wil dat Amat van Eupen nog extra boet na rode kaart tegen Anderlecht

Gepubliceerd: maandag 24 februari 2020 om 17:15ma 24-02-2020 om 17:15

Het parket van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft maandag een speeldag schorsing tegen Jordi Amat gevorderd. De verdediger van KAS Eupen pakte zondag rood tegen RSC Anderlecht.

Voor Amat duurde de match in het Lotto Park amper 16 minuten. Toen duwde Boucaut de speler van Eupen rood onder de neus, nadat die eerder aan de noodrem had getrokken in de zestien. Eupen kreeg een strafschop tegen en moest bijna een volledige match met tien verder tegen Anderlecht. Paars-wit haalde het uiteindelijk met 6-1 van Eupen. 

Het parket vindt de vroege uitsluiting onvoldoende als straf en eist een schorsing van één speeldag voor Amat en een boete van 1.000 euro. Indien Eupen de straf voor Amat aanvaardt, dan mist de verdediger de thuismatch tegen Royal Excel Moeskroen. Gaat Eupen niet akkoord met de straf, dan moeten Eupen en Amat dinsdag voor de Geschillencommissie verschijenn.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Wat een topseizoen van Lukaku! De Rode Duivel was woensdag goed voor zijn 30ste doelpunt! #Lukaku #Inter #Internazionale #RodeDuivels #RSCA #RSCAnderlecht #Anderlecht #RomeluLukaku

A post shared by VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Poll

Is de straf terecht?

(263 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws